es | cat | en | de
tornar

Noticia

L’Escola Internacional del Camp es converteix en una estació d’observació activa.

El passat divendres, 8 de març del 2.013, l’Escola Internacional del Camp (EIC), es va convertir en una estació d’observació activa del projecte Phoenicurus, al haver anellat 4 exemplars de Cotxa fumada dins el terme de les seves instal.lacions.
La sessió d’anellament va servir per apropar el món de l’ornitologia en general, i de l’anellament científic d’ocells, als alumnes dels cursos de 4art i 3er de primària. A més a més, els nens varen poder descobrir les peculiaritats del projecte Phoenicurus, despertant el seu interès per convertir-se tots plegats en observadors actius d’aquesta espècie d’ocell a partir d’aquest moment.

Un dels quatre exemplars, va resultar ser un mascle, fet que ens va permetre posar-li el nom de “EIC”, i convertir-se així amb el símbol del projecte de l’estació d’anellament. Aquest fet, ens permet endegar el joc: Qui ha vist a “EIC” ? que pretén que els alumnes tinguin una observació activa envers als ocells en el seu temps de lleure a l’hora del pati.

Les quatre Cotxes fumades anellades, porten les anelles de PMMA amb els codics: SA, SB, SC i SF. El nostre protagonista “EIC” porta l’anella de PMMA, SA.

El director educatiu del centre, Sr. Claudi Fuster, ha valorat molt positivament l’efecte que ha causat la sessió d’anellament en els infants. I gràcies a això, esperem poder portar a terme noves sessions d’anellament en els propers cursos lectius.

Com a coordinador del projecte a l’Escola Internacional del Camp, s’ha nomenat a Àlex Esteller, alumne de l’escola, i que serà el que controlarà i actualitzarà al portal d’internet www.phoenicurus.net totes les observacions que es portin a terme d’algun dels quatre exemplars anellats.Videos de la noticia