es | cat | en | de
tornar

Noticia

European Colour-Ring Birding

Alta del projecte Cotxa Fumada al portal d'àmbit europeu European Colour-Ring Birding, qui regula els projectes amb ús d'anelles alfanumériques de PMMA.
La base principal de l’estudi ornitològic Cotxa Fumada, consisteix en la captura dels ocells i la col•locació d’una anella de PVC per a passeriformes a part de l’anella metàl•lica amb remitent www.rings.cat (anelles emeses per la Societat Catalana d’Ornitologia).

Aquestes anelles de PMMA son alfanumèriques i permeten una lectura a distància amb binocles o telescopi.

La fabricació de les anelles i els codis s’han realitzat exclusivament per aquest estudi, i estan enregistrats al portal d’àmbit europeu European Colour-Ring Birding, que sota el web http://www.cr-birding.org és l’organisme responsable del control dels projectes portats a terme amb anelles de colors i alfanumèriques.

Tot i que, no hi ha constància d’estudis similars amb anelles de PMMA per a passeriformes a Catalunya, s’ha pogut contrastar que hi ha diversos projectes en marxa arreu d’Europa amb aquesta tipologia d’anelles i amb passeriformes de mida similar, però mai amb Cotxes fumades Phoenicurus ochruros.

Un dels tràmits previs a la sol•licitud de l’autorització a la Generalitat de Catalunya, ha estat la inscripció del projecte al portal europeu, per tal de comprovar que no hi hagi cap projecte similar en marxa arreu de la comunitat europea. El resultat final ha estat satisfactori, ja que ens han permès inscriure el projecte al portal, a expenses d’obtindre la pertinent autorització de la Generalitat de Catalunya. Es pot visualitzar el projecte a l’adreça d’internet: http://www.cr-birding.org/node/878