es | cat | en | de
tornar

Noticia

Viatge a Cantabria per observar Phoenicurus ochruros aterrimus

A la fotografia principal apareixen Sergi Sales (dreta) i Joan Antó (esquerra) a dalt de l’estació d’esquí Alto Campoo, amb els Picos d’Europa lleugerament nevats al fons.
Dins del marc de la marató ornitològica “El gran Reto 2.012” organitzada per la SEO/Birdlife, on van participar els 10 equips d’arreu de l’estat espanyol, que varen quedar finalistes en les maratons ornitològiques del 2.011 i 2.012, es van visitar tots els indrets més rellevants per l’observació d’aus de Cantabria.

Donada la importància del estudi “Cul Roig” pel que fa a la diferenciació entre les subespècies gibraltariensis i aterrimus, es va aprofitar l’ocasió per fotografiar exemplar de la subespècie aterrimus. Malauradament la qualitat de les fotografies fetes no és gaire bona donat que es va fer mitjançant disgiscoping manual i de manera ràpida i no permet observar els trets diferencials. És més, hi ha dubtes pel que fa al exemplar fotografiat de si es tracta realment de un aterrimus o un gibraltariensis. No hi ha dubtes en canvi en els molts exemplars observats amb binocles i telescopi amb plomatge clarament marcat d’adult mascle amb una més que important taca negra al pit.